Dario Sušanj je osnivač i glavni urednik portala VelikaBritanija.net. Više informacija o njemu možete pronaći na www.dariosusanj.com.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

6 odgovora na “Kraljevska linija nasljeđivanja”

 1. Aleksandra

  Pa koju ce titulu dobiti princ harri i njegova buduca zena?

 2. vanja

  Gospodine Sušanj,
  interesuje me, da se Catherine, vojvotkinja od Cambridgea, izjašnjavala kao ateist ili da je pravoslavka, da li bi ona, nekim zakonom ili propisom, morala postati član Crkve Engleske prije udaje za princa Williama? Po Zakonu o nasljeđivanju, stoji da suprug ili supruga moze biti bilo koje druge vjere, samo ne katoličke (no, to se od 28. listopada 2011. godine, mijenja) ali nigdje nisam pronašla neki podatak da li žene udajom za buduće monarhe ili bilo koje osobe u nasljednom nizu, moraju automatski mijenjati i vjeru. Da li Catherine, ima pravo izabrati u kojoj vjeri će ostati? Svojom vjerom, u ovoj fiktivnoj situaciji, ne ugrožava princa Williama da postane jednog dana kralj a također, kada William postane kralj, Catherine postaje queen consort a ne queen regnant.
  Jasno mi je da će njihova djeca morati biti članovi Crkve Engleske zato sto će kćerka, kao buduća kraljica ili sin, kao budući kralj, biti i poglavar Crkve.
  Ovo pitanje je bilo inspirirano položajem princa Philipa, vojvode od Edinburgha. Rođen je kao pravoslavac a prije ženidbe, tada još uvijek presumiranom nasljednicom, princezom Elizabethom, preobratio se i postao član Crkve Engleske.
  Želim Vam sve najbolje u 2012. godini.
  Unapred zahvalna na odgovoru.

 3. marija

  dobar dan. Mene bi zanimalo ako bi mi mogli reći neke novine ili stranice za oglase za posao u Lomdonu tj. UK-u. Nešto kao mojposao. ili oglasnik kod nas .hvala puno

 4. Katja

  Kako to da je sin princeze Anne iz braka s Maticom Phillipsom u liniji?

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva