Dario Sušanj je osnivač i glavni urednik portala VelikaBritanija.net. Više informacija o njemu možete pronaći na www.dariosusanj.com.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

8 odgovora na ““Ježeva kućica” kao dječja opera”

 1. Petar

  Jedna od najljepsih djecijih prica iz mog djetinjstva. Takodje, Branko Copic jedan od nasih pisaca cija sam gotovo sva djela procitao, neka i po nekoliko puta.

  http://kutakzadjecu.com

 2. mia pervan

  Vijest o Ježevoj kućici pretvorenoj u operu oduševila me. Prijevod, koji sam čitala i prije nego što je bio objavljen, odličan je, svaka čast prevoditeljici Suzi Curtis. Drago mi je da je i u opernom obliku ugledao svjetlost dana. Način na koji je Suzi uspjela pretočiti Čopićeve stihove u engleski slog, ritam njezinih rečenica koji se gotovo potpuno poklapa s ritmom izvornika, te dovitljiva rješenja za toponime, imena i atribute životinja u ovoj krasnoj poemi, za svaku su pohvalu. Drago mi je što je taj hvalevrijedni posao napokon dobio itekako zasluženo priznanje.

 3. Rut Zlobec

  Poštovani,
  čestitam za divan projekt. Samo kao informacija: prva dečja opera u bivšoj Jugoslaviji bila je baš Ježeva kućica, muziku je napisao Zlatan Vauda: http://www.youtube.com/watch?v=7QqoDErKNzk
  Puno pozdrava 🙂

 4. Marija Vauda

  Poštovani,
  opera Ježeva kućica Zlatana Vaude na tekst Branka Čopića komponovana je 1955-56, premijerno izvedena, u skraćenoj verziji, u Sarajevu 1963, a kasnije u Narodnom pozorištu u Beogradu 1974. https://www.youtube.com/watch?v=D9bqsPKKv94…a ovo je kratki prikaz iz Sarajeva gde se izvodi i sada, protekle četiri godine.

 5. Ćopiću, na ovo bi i ti bio ponosan – tvoj Ježurka je dobio skroz novi život! | Lola

  […] sam divne kritike za slikovnicu na jednom hrvatskom blogu, te u nekoliko magazina. Ljudi su uglavnom veoma sretni zbog toga što je njihova omiljena priča prevedena na novi jezik. […]

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva