Obožavatelj craft piva i cask aleova. Uživa u homebrewingu, pivskim festivalima, planinarenju i glazbi. Nastoji svoj homebrewerski hobi dignuti na viši nivo, tako da otvori craft pivovaru u Hrvatskoj. Kako mu ide u tome, možete pročitati na blogu Nova runda.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

11 odgovora na “‘Cask ale’ ili ‘real ale’, pitanje je sad?”

 1. Događaji i 13 piva što obilježiše mi 2013 godinu | Nova runda

  […] Mislim da je već iz navedenih kategorija jasno da se u Hrvatskoj ne može napraviti ovakva lista, ali ja ću nabrojati i navesti piva koja su mene osobno dojmila ove godine i svog pivskog šampiona 2013 godine. Lista se sastoji od 2 stouta, 2 bittera, 4 Double India pale alea (DIPA), 2 Hefeweizena (pšenično), 2 India Black alea (IBA) i jednog Quadrupela. Kod svakog piva je navedeno redoslijedom – stil piva, pivovara, način posluživanja/pijenja (cask, keg, boca ili limenka). Keg je bačva, dakle mislim na točeno pivo, dok o casku možete saznati sve ovdje. […]

 2. Pivska 2013 | Nova runda

  […] 1075 (Celt Experience) – fantastičan cask ale koji sam pio u […]

 3. tomo

  Izgubio sam nedavno vjeru da cu naci pivo koje ce mi stvarno biti fino,i da cu moci reci? to je moja piva.Gdje se u Zagrebu moze popiti cask ale o kojem pisete?

 4. tomo

  Nadam se da cete uspjeti u svom naumu i da ce to biti uskoro,sretno!

 5. Pub, anyone? | Engleska - upute za upotrebu

  […] vrstama piva i razlikama između njih (za to preporučujem odličan članak na portalu VB.net http://www.velikabritanija.net/2013/12/15/cask-ale-ili-real-ale-pitanje-je-sad/). Štoviše, tek sam nedavno probao one njihove famozne ale-ove. Jedan moj prijatelj je ale nazvao […]

 6. Igor "Doc" Berecki

  Iz razloga koji mi se sada čine tako bezvezno nevažnim, propustio sam naš susret u Osijeku prošlog vikenda 🙁
  Ono što nemam namjeru propustiti jeste – tvoj cask ale u Osijeku, onoga dana kada bude dostupan na slavini bilo kojeg osječkog puba (btw, jesi li već “snimio” situaciju — gdje bi se u Osijeku moglu naći tvog točenog?)

 7. DLDP na BJCP izobraževanju – 1.del | Društvo ljubiteljev domačega pivovarstva

  […] je zanimivo predavanje Mira Šuvaka, enega izmed pivovarjev v Pivovarni Nova runda, o stilih angleški bitter in irski rdeči […]

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva