A historian from Croatia with particular interest in London, UK, West End theatre, musicals, British crime dramas and a few other things....

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

3 odgovora na “Recenzija: mjuzikl “Stephen Ward””

 1. Janez

  Off topic komentar, ali tiče se ALW-a, pa mi se ova tema čini najbližom za objavu:

  Od 1. travnja do 7. svibnja – Glenn Close kao Norma Desmond u Sunset Boulevard (London Coliseum)?
  http://www.officiallondontheatre.co.uk/london-shows/show/item346182/sunset-boulevard/

  Nadam se da nije prvoaprilski štos i da će netko g. Bosnar ili Sušanj iskoristiti ovu jedinstvenu priliku i izvijestiti nas o tome. 🙂

  1. Dario Sušanj

   Bojim se da nema nikakve šanse da u tom periodu budem u Londonu… :-/ …a mislim da je i Marijan svoju kazališnu ekspediciju po West Endu planirao za ljeto.

  2. Marijan Bosnar

   Nažalost, ni ja neću biti u mogućnosti pogledati ovu izvedbu, budući da je limited run u pitanju, a kao što je Dario istaknuo, bit ću u Londonu u ljetnim mjesecima.

   Inače, vezano uz ovu temu, Glenn Close mi osobno nikad nije bila odlična u ovom mjuziklu, prvenstveno zato jer su joj vokalne mogućnost prilično ograničene, pogtovo kad se usporedi s nekim drugim interpretatoricama ove uloge, poput Patti LuPone, koja je bila premijerna Norma 1993. u Londonu, ili Elaine Paige. Glenn je nesumnjivo bila veliki mamac za publiku kad je predstava imala brodvejsku premijeru 1994., no tonalitet partiture je morao biti spušten da se prilagodi njenim glasovnim mogućnostima. Bila je 2009. u Londonu obnovljena produkcija Sunset Boulevarda sa Kathryn Evans u glavnoj ulozi. U toj su obnovi glumci ujedno svirali instrumente umjesto orkestra, scenografija je bila minimalna, no sve u svemu predstava je bila izvrsna.

   Uvijek mi se činilo da je Bulevar sumraka jedno od podcijenjenih Lloyd Webberovih djela i da zaslužuje da ga se češće postavlja na scenu.

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva