Dario Sušanj je osnivač i glavni urednik portala VelikaBritanija.net. Više informacija o njemu možete pronaći na www.dariosusanj.com.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

4 odgovora na “TfL povlači Routemastere s linije 9H”

 1. Edin Volk Dervisefendic

  “Kada je S. Kopljar procitao vijest da londonski gradski autobus nepovratno odlazi u povijest, kao da me je stara vojnicka (zimska, bio je decembar) cokula zarokala u abdomen…”
  Ovo je pocetak moje knjizice naslova ‘Na cesti za Brixton garazu’ koja je izasla 2006, a cije je objavljivanje (i pisanje) direktna posljedica zala za dvospratnim Duoble-decker autobusima.

  Toj oficijelno zadnjoj voznji od Marble Archa do Streatham Hilla na liniji 159 (RM2217), i njenom ukidanju, kumovao je ondasnji gradonacelnik Ken Livingstone (inace mnogo bolji mayor od sadasnjeg BJ), koji je jednom izjavio da bi samo “nehumani i grozni moroni” mogli ukinuti Double-deckere sa londonskih ulica.

 2. vjeran

  Tek jedan dodatak uz zadnju rečenicu – jedno su vrijeme vozili i u Splitu (opet dvokatni al ne bih mogao biri siguran jesu li routemasteri).

  Evo link na službeni sajt Prometa, mada su slike presitne: http://www.promet-split.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=855

  ps. da se naći kvalitetnijih slika po privatnim sajtovima i blogovima.

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva