Edin je rođen u olimpijskoj 1972. godini u decembru mjesecu, ali zimu ne voli. Započeo kao saradnik Omladinskog programa Drugog programa Radio Sarajeva (sezona 1990-1991). Obožava britanske radio-stanice i pripadajuće im programe, nogomet i let balonom. Član (i to vrijedan) Centralnog ogranka Dickensove družbe. Crystal Palace, his first club of choice.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

2 odgovora na “O novinama ozbiljnim, tabloidnim i o kroki čitatelju”

 1. Edin Volk Dervisefendic

  No More Page 3!
  Vijest je objavljena jos jucer, a danas ju citam u hrvatskim novinama. The Sun, pravi The Sun, engleski, ne irski (oni su to ukinuli prije dvije godine), prestaje objavljivati slike obnaženih ljepotica, djevojaka u toplesu!

  No za sve one sto su navikli da najprije otvore famoznu trecu stranicu – dobra vijest. Ista ostaje da egzistira, doduse u malo izmijenjenoj formi na Page3.com, a za istu se, kao i za cijelo elektronsko izdanje mora odvojiti koja funta.

  Svaki uzitak se placa.

 2. Edin Volk Dervisefendic

  E sad, Evgeny Lebedev je službeno izjavio da je budućnost novinske industrije jedino digitalna, i da su mu to – ti vrapca! – pokazali čitatelji, pa će stoga The Independent skoro i prestati da izlazi u starom dobrom papirnatom obliku. Dakle, nije sadržaj iz finansijske pipe presušio, i nije viteški priznati poraz, tj. nesnalaženje na surovoj medijskoj sceni, a pogotovo neće biti da se nakupilo neprodanih primjeraka i da se kaliralo po pitanju oglašavanja – ne! Budućnost je samo i jedino digitalna i tu više nema mjesta za novine koje su bile poznate po svojoj “različitosti” i kvalitetu.

  Kako god, sada se zna i tačan datum kada će Independent i Independent on Sunday osvanuti na kioscima posljednji put (ovaj prvi 26., a nedjeljno izdanje 20. ožujka/marta), dok će upola manji koncept (formatom i cijenom) “i” biti prodan Johnston Press-u.

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva