Dario Sušanj je osnivač i glavni urednik portala VelikaBritanija.net. Više informacija o njemu možete pronaći na www.dariosusanj.com.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

11 odgovora na “Savjet: koristite ePassport za ulaz u UK!”

 1. Janez

  Zanimljiv je ovaj detalj da osobne iskaznice za sad ne prolaze, neovisno o tome odakle su. Naime, naše najnajnovije osobne imaju nekakav čip – teoretski bi automatu trebalo biti svejedno koji je dokument ako s čipa dobije što mu treba. (Naravno, za našu javnu upravu ne bi bilo čudno da čip na osobnim iskaznicama ima neke krive podatke, a ne one koji trebaju.)

  Nego – bi li putovnica s čipom trebala ubrzati i check-in pri odlasku? Naime, ja sam se nedavno pokušao na Terminalu 2 autochekirati na automatu i zapeo sam u pokušaju da mu ponudim putovnicu, a djelatnik od ispomoći me na to samo uputio na šalter sa živom službenicom, bez tumačenja u čemu je problem. Možda me i taj automat odbijao jer mi je dokument bio bezčipni? (Nemam iskustva s tim automatima kod nas, za odlazak se uvijek prijavim on-line.)

 2. Marin

  Pozdrav Dario! Zanima me da li takava vrsta check-ina vrijedi samo za zracne luke Heathrow i Gatwick ili i za preostale zracne luke npr. Stansted na koju slijecem?

 3. Biserka Beronić

  Lijepi pozdrav…Izuzetno koristan savjet kako izbjeći čekanje u redu za ulazak u UK.
  Međutim fali jedan detalj prolazak kroz “e-vrata” mogu koristiti samo državljani zemalja Europske unije koji imaju e-Putovnicu i punoljetni su. Ako putujete s djetetom mlađim od 18 godina morate na šalter kod službenika… 🙁

 4. Magda Lazić

  Lijep pozdrav,hvala na izuzetno korisnim savjetima.Ako bi putovala sa šesnaestogodišnjim sinom,svakako bi morala na šalter,dakle ne isplati se praviti putovnicu za njega….dali sam to dobro shvatila?

 5. Magda Lazić

  Hvala puno,mislila sam mu dati izraditi putovnicu upravo zbog e passa ,ova mi je informacija baš jako dobra,ipak putovnica košta,a mladima traje samo 5 godina.Inače,portal vam je odličan,sve je precizno i zanimljivo.Veliki pozdrav!

 6. Maja

  Molim informaciju da li se još uvijek može ući u Veliku Britaniju samo s osobnom iskaznicom odnosno bez putovnice?

  Zahvaljujem
  Lijepi pozdrav

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva