Vjeran Stojanac diplomirao je strojarstvo na splitskom FESB-u, a bavi se klasičnim i radijskim novinarstvom.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

3 odgovora na “Robin Hood Gardens”

 1. Edin Volk Dervisefendic

  Sjajno da je Vjeran S. dotakao i odlično predstavio na ovom primjeru temu (i sve oko nje) koja me duže vrijeme i tišti i zanima, no ima tu još dosta topografskih dragocjenosti kojima prijeti buldožerizacija i uklanjanje sa lica zemlje: Whiteleys Shopping centre, zatim legendarni pub The George Tavern, Norton Folgate, stari Shepherd’s Bush Market neupitno odlazi u zaborav…, dok se s druge strane nameću mastodontska rugla tipa Paddington Towera.

  Očito, borba s “debelim mačkama” nastavlja se…

 2. Vjeran Stojanac

  Nažalost, izgleda kako se nazire kraj poslijeratnim ‘council estate’ naseljima, bili oni brutalistički unikati ili serijski štancani montažni modeli. Požar u Lakanal Houseu u Camberwellu (srpanj 2009.) je jasno ukazao na neadekvatost površne obnove i posebno ‘recladdinga’, a Grenfell Tower je doslovno točka na “i”. Izvode se tek estetski, kozmetički zahvati, a pravi problemi poput nedostatka alarma, štrcaljki i posebno dodatnih požarnih stubišta ostaju neriješeni. Zanimljivo je usporediti kako su se odvijali događaji u Lakanalu i Grenfellu – skoro identično (lokalno zapaljenje električnog uređaja koje je vatru proširilo na pogrešno izabranu oblogu). Očito 6 mtrvih u Lakanalu nije bilo dovoljno da bi se spriječile buduće tragedije…

 3. Vjeran Stojanac

  Danas je započelo rušenje kompleksa (Robin Hood Gardens)…

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

 • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva