Edin je rođen u olimpijskoj 1972. godini u decembru mjesecu, ali zimu ne voli. Započeo kao saradnik Omladinskog programa Drugog programa Radio Sarajeva (sezona 1990-1991). Obožava britanske radio-stanice i pripadajuće im programe, nogomet i let balonom. Član (i to vrijedan) Centralnog ogranka Dickensove družbe. Crystal Palace, his first club of choice.

Komentari
Vaši su komentari dobrodošli! Članak možete komentirati ispunjavanjem obrasca niže. Želite li da uz komentar bude vidljiva i vaša fotografija, odvojite dvije minute vremena i napravite svoj avatar na servisu Gravatar. Taj će vas avatar potom automatski pratiti kada ostavljate svoje komentare na mnogim drugim web stranicama koje podržavaju Gravatar. U člancima s mnogo komentara koristite linkove na kraju svake stranice komentara za navigaciju na prethodnu odnosno sljedeću stranicu komentara.

Komentari novih posjetitelja ne objavljuju se automatski nakon slanja, već nakon odobrenja moderatora, zbog čega se neće odmah pojaviti na stranici. Uredništvo portala zadržava pravo neobjavljivanja i brisanja komentara koje smatra neprikladnima na bilo koji način. Hvala vam na komentaru!

3 odgovora na “Brexit – više od skraćenice”

  1. Janez

    Znači, kako sada stoje stvari, odoše?

  2. vjeran

    Možda je bilo i predvidivo – naime, oba moguća ishoda referenduma su upućivala na perturbacije u ključnim parlamentarnim strankama, no ono što se događa zadnjih dana (bespoštedna borba za čelno mjesto među Torijevcima nakon Cameronove najavljene ostavke, okrunjena današnjim “samoubilačkim” i krajnje neodgovornim povlačenjem Borisa Johnsona iz igre, te poprilično neukusni pokušaji određenih laburističkih krugova u diskreditiranju Jeremyja Corbyna u kojega su se do jučer kleli) samo pojačava dojam općeg kaosa na političkoj sceni Ujedinjenog Kraljevstva. Od svega će profitirati neki koji donekle zaslužuju – SNP i Liberalni demokrati u prvom redu, no nažalost i UKIP. Najtragičnije je koliko ova situacija podsjeća na onaj kaos na granici crnog humora koji smo zadnjih mjeseci proživljavali u Hrvatskoj, a najtužnije od svega jest to što se moramo zapitati doživljava li trenutno UK svojevrsnu ‘balkanizaciju’. Rasistički i šovinistički ispadi zabilježeni zadnjih dana samo govore u prilog toj tezi. Nadajmo se da je to tek ona ružnija manifestacija aktulanog stanja koja će vremenom zgasnuti.

  3. edin volk dervisefendic

    Jeste, i koliko god smo znali da pojedini “drugovi” zapravo i nisu pravi drugovi – vjerovatno je to poteklo sve od onih koji su se bili pokajali sto su Corbynu dali svoj glas na unutarstranackim izborima – ipak je iznenadjujuce izgledalo da se ide i djonom i otvoreno na prvog covjeka, a sve jer su pojedine laburisticke utvrde glasale suprotno od ocekivanog. Dok se trazio zrtveni jarac te kljucne noci (i dana), drugi u nomenklaturi je ispijao svoj cider i zabavljao se na Glastonbury festivalu.

Napišite odgovor na članak (unos polja označenih zvjezdicom obavezan je)


Pretplatite se na naš newsletter!

VelikaBritanija.net na Facebooku

@VelikaBritanija na Twitteru

VelikaBritanija.net na Flickru

  • A photo on Flickr

Specijali

Arhiva